Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، شب گذشته همزمان با سومین شب از لیالی قدر اماکن مقدس در ایران، عراق و سوریه مملو از جمعیت بود و همه با نوای یا حسین (ع) و یا مهدی (عج)، برای فرج مهدی موعود دست‌های دعا را رو به آسمان بلند کردند.

 

حرم امام حسین (ع) در شب بیست و سوم ماه رمضان

 

در این شب پرفضیلت بسیاری از عاشقان حسینی به کربلا مشرف شده بودند و حرم امام حسین (ع) از لحظه اذان مغرب پذیرای جمعی از زوار بود؛ به طوری که زوار پس از افطار و اقامه نماز به سوی ضریح امام حسین (ع) مشرف شدند و پس از زیارت و دعای دسته‌جمعی، دعای جوشن کبیر را قرائت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حرم حضرت عباس (ع) در آخرین شب قدر و قرائت دعای جوشن کبیر در کربلا

همچنین در بین‌الحرمین و کنار حرم‌ حضرت عباس (ع) نیز جمعی از زور دعای جوشن کبیر را قرائت کرده و در خلال الغوث‌های خود در کنار خلاص شدن از آتش جهنم و عذاب الهی، برای رهایی از کرونا نیز دست به دعا شدند.

 

همچنین برخی از مردم عراق که در شب بیست و سوم ماه رمضان به کربلا مشرف شده بودند، در کنار سایر مردم کربلا در دسته‌های عزاداری شرکت کردند و هروله کنان به سوی ضریح حرم عباسی و حسینی حرکت کرده و دعای فرج را در جوار حرم ارباب زمزمه کردند.

 


حضور هیأت فرج در کربلا همزمان با آخرین شب قدر

علاوه بر این، یکی از هیأت‌های کربلا که در شب بیست و سوم ماه رمضان به حرم ارباب مشرف می‌شوند، هیأت الفرج است که همه با پرچم‌های سبزرنگی مزین به نام حضرت مهدی (عج) و اللهم عجل لولیک الفرج به حرم ارباب تشرف می‌یابند.

 

مناجات‌خوانی زائران پاکستانی در بین‌الحرمین

همچنین برخی از زائران پاکستانی که همراه با کاروان‌هایی برای شب‌های قدر خود را به کربلا رسانده بودند، با حضور در بین‌الحرمین به مناجات‌خوانی پرداخته و برای غربت ائمه اطهار (ع) و شهدای دشت کربلا عزاداری کردند.

 

شب گذشته این هیأت حال و هوای جوار ضریح امام حسین (ع) را متحول کرد؛ به طوری که در کنار ضریح نوای «لبیک یا مهدی، لبیک یا حسین» طنین‌انداز شد و زائران نیز همراه با آنها خواستار ظهور مهدی فاطمه شدند.

 

نوای لبیک یا حسین در سحرگاه بیست و سوم ماه رمضان

در نجف اشرف نیز مراسم احیای شب قدر از ساعت ۲۳ به وقت عراق آغاز شد و در ایوان نجف زائران به قرائت دعای جوشن کبیر پرداخته و پس از آن قرآن‌ها را بر روی سر گرفته و هنگام بعلّی به سوی حرم امیرالمؤمنین (ع) طلب مغفرت کردند و اشک از دیدگانشان جاری شد.

علاوه بر این، در لحظه اذان صبح بیست و سوم ماه رمضان، هیأت‌های عزاداری با در دست داشتن پرچم‌های سبز و مشکی، به سوی حرم مولا حرکت کردند و پس از زیارت، دعای فرج را به صورت دسته جمعی قرائت کردند و در پایان نیز چندین بار سوره قدر در جوار ضریح حرم علوی طنین‌انداز شد.

 

 

در کاظمین نیز با توجه به اعمال برخی از محدودیت‌ها، زائران بسیاری به حرم امامین جوادین(ع) مشرف شده بودند و با رعایت نسبی فاصله اجتماعی به عزاداری و قرائت دعای جوشن کبیر پرداختند.

با آغاز مراسم احیای شب بیست و سوم ماه رمضان در حرم امامین جوادین (ع)، هر لحظه بر تعداد زائران افزوده می‌شد؛ تا جایی که دیگر حتی جایی برای نشستن هم نبود و همه صحن‌های حرم مملو از جمعیت شده بود. مردم کاظمین و شهرهای اطراف به ویژه بغداد با همراه داشتن قرآن‌هایی در ورودی‌های حرم و حتی بیرون از حرم نشسته بودند و آخرین شب از لیالی قدر را تا حوالی سحر احیا گرفتند.

 

سامرا نیز با توجه به اینکه یکی از شهرهایی است که بیشتر افراد  ساکن در آن را از برادران اهل سنت تشکیل می‌دهند، نسبت به سایر اعتاب مقدسه عراق خلوت‌تر بود. با این وجود، جمعی از عاشقان ائمه اطهار (ع) در سامرا حضور یافته و در جوار حرم امامین عسکریین (ع) و خانه امام زمان (عج) آخرین شب از لیالی قدر را احیا گرفتند.

 

در سوریه نیز مراسم احیای شب بیست و یکم ماه رمضان در صحن حرم عمه سادات برگزار شد و نماینده ولی فقیه در سوریه به سخنرانی و احیای آخرین شب قدر پرداخت.

 

در آخرین شب از لیالی قدر، بسیاری از شیعیان در جوار حرم‌های مطهر ائمه معصوم (ع) این شب را احیا داشته و به زیارت و نیایش پرداختند. البته در ایران اسلامی نیز با وجود اعمال برخی محدودیت‌ها، اماکن مقدس به ویژه حرم امام رضا (ع) مملو از جمعیت بود و زائران با رعایت نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی به قرائت دعای جوشن کبیر و احیای این شب پرفضیلت پرداختند و در حوائج خود در کنار ظهور امام زمان (عج) برای رهایی جهان از کرونا دعا کردند.

 

به گزارش فارس، شب بیست و سوم ماه رمضان در روایات به عنوان شبی است که سرنوشت و مقدرات یک سال افراد تثبیت می‌شود. در این شب بسیاری از شیعیان با تشرف به اماکن مقدس و حرم‌های ائمه اطهار (ع)، آنها را واسطه مغفرت و آمرزش می‌کنند و به شب‌زنده‌داری و مناجات‌خوانی می‌پردازند. در این شب زیارت امام حسین (ع) بسیار سفارش شده است اما عاشقان حسینی در ایران اسلامی بیش از ۱۴ ماه است که از نعمت زیارت حسینی محروم هستند و شیوع کرونا مانع از حضور عاشقان در عتبات شده است. این امر در حالی است که در سال‌های قبل از کرونا هزاران ایرانی در این ایام به کربلا مشرف می‌شدند و در حرم ارباب این شب‌ها را احیا می‌گرفتند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عراق شب بیست و سوم ماه رمضان حرم رضوی حرم حسینی حرم علوی شب قدر کربلا شب بیست و سوم ماه رمضان قرائت دعای جوشن کبیر شب از لیالی قدر ماه رمضان آخرین شب قدر حرم ارباب امام حسین حرم امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۷۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود

یک اندیشکده در گزارشی به چشم‌انداز جدید شورای همکاری خلیج فارس پرداخت و نوشت که این شورا برای تحقق اهداف خود نیاز به مشارکت ایران دارد.

به گزارش ایسنا، اندیشکده«استیمسون» در گزارشی نوشت: جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج(فارس) ۲۸ مارس ۲۰۲۴ چشم‌انداز این شورا را اعلام کرد و این سند  و چشم‌انداز برای اولین بار در طول عمر ۴۳ ساله شورای همکاری به صراحت درمورد امنیت جمعی و همگانی صحبت کرد.

در این گزارش آمده است: چشم‌انداز شورای همکاری خلیج فارس شباهت‌هایی با پیشنهادهای قبلی ایران، روسیه و چین دارد؛ پیشنهادهایی که بر تقویت گفت‌وگو و همکاری در منطقه خلیج(فارس) تاکید دارند. علیرغم اینکه در این چشم انداز به صورت مستقیم گفته نشده است اما همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری با تهران برای تحقق اهداف این چشم‌انداز ضروری و لازم است و اعضای شورای همکاری می‌دانند که هر یک پروژه‌های عظیم که تصور آن را دارند در سایه مواجهه نظامی با ایران قابل تحقق نیستند.

این اندیشکده با اشاره به نیاز شورای همکاری خلیج فارس به ایران  برای تحقق امنیت منطقه‌ای آورده است: حملات مستقیم اخیر میان ایران و اسرائیل اهمیت مشارکت ایران به صورت سازنده را چند برابر کرد و منزوی کردن ایران مانع هرگونه توسعه و صلح خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده است: اگر ایران و عربستان در سال ۲۰۲۳ صلح نمی‌کردند اوضاع امروز منطقه بسیار بدتر بود، علاوه بر این ارتباطات دیپلماتیک و اقتصادی میان این دو کشور مورد حمایت بازیگران اروپایی و آسیایی به‌ویژه چین قرار گرفت. مانع اصلی گسترش روابط منطقه‌ای همچنان تحریم‌های آمریکا و تلاش‌های این کشور برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی خلیج(فارس) و اسرائیل و منزوی کردن تهران است. درحالی که برخی‌ها در ابتدا از سیاست‌های واشنگتن دفاع کردند اما بازیگران منطقه‌ای امروز دیگر برای آن اهداف تلاش نمی‌کنند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: درحالی که کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا روابط دیپلماتیک با تهران و تمام بازیگران منطقه‌ای دارند، آمریکا همچنان تلاش می‌کند که ائتلاف‌های منطقه‌ای برای مقابله با ایران و مهار آن تشکیل دهند. ابتکار عمل‌هایی مانند ائتلاف راهبردی خاورمیانه، ائتلاف ورشو و تعدادی از رزمایش‌های هوایی و دریایی مشترک به دلیل ماهیت استثنائی آن‌ها و تمرکز بر روی مسائل دشوار امنیتی با مشکلاتی مواجه شدند و منطقه امورز به گفت‌وگو و همکاری بیشتر از مواضع نظامی نیاز دارد. این رویکردهای امنیتی متنوع در اصول منشور سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج(فارس) و اصول قوانین بین‌المللی مشترک است و تمام آن ها بر لزوم احترام به حاکمیت کشورها، استقلال سیاسی، عدم دخالت در امور دیگران و حل اختلافات از طریق راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز تاکید دارند و اکنون آمادگی‌هایی برای اتخاذ گام‌های اساسی در این راستا وجود دارد.

این اندیشکده در ادامه گزارش خود می‌نویسد: یکی از مسائل مهم در چشم‌انداز شورای همکاری خلیج(فارس) برای امنیت منطقه، دعوت به تقویت همکاری بین کشورهای منطقه به روشی که در راستای گفت‌وگو، ارتباط و ایجاد پل‌های ارتباطی باشد. این چشم‌انداز بر لزوم حل چالش‌های آب و امنیت غذایی از طریق تقویت همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید دارد، انتظار می‌رود که اجرایی کردن این خط‌مشی فراگیر منجر به کاهش مشکلات امنیتی دشوار مانند چالش امنیت دریایی و تهدیدات نظامی شود. چشم‌انداز شورای همکاری به مثابه یک «گام مهم رو به جلو» است که برخی چالش‌های بزرگ در منطقه را حل می‌کند. شورای همکاری با تمرکز بر همکاری و حل مسالمت‌آمیز درگیری ها و توسعه پایدار، تنها به فکر تقویت امنیت اعضای این شورا و شکوفایی آن‌ها نیست بلکه به دنبال مشارکت در یک نظام بین‌المللی باثبات و پر امنیت است و مشارکت ایران در این گفت‌وگو امری محوری و اساسی برای تضمین موفقیت چشم‌انداز است.

در پایان این گزارش آماده است: روابط دیپلماتیک احتمالی در سال ۲۰۲۴ این چشم‌انداز را قوی‌تر خواهند کرد و ممکن است این امر در چارچوب کنفرانس بغداد سه، نشست سران منطقه در پکن و یا دعوت ایران به نشست سران شورای همکاری باشد. انتخابات پیش روی آمریکا منبع آشفتگی های احتمالی خواهد بود اما آن‌ها نیز تمرکزشان بر روی تقویت روابط دوجانبه و یا چندجانبه در خلیج(فارس) خواهد بود، از سوی دیگر هیچ یکی از بازیگران منطقه ای در خلیج فارس خواهان بازگشت به مرحله قبل از سال ۲۰۲۱ نیستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)
  • کربلا قطعا جنت الاعلامه + فیلم
  • زمزمه دعای کمیل در روستای لیلی یادگار + فیلم
  • اروپایی‌ها چقدر برای بازنشستگی خود پس‌انداز می‌کنند؟
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • «آدرخش و رقص فانتوم‌ها» در نمایشگاه کتاب طنین می‌اندازد
  • طنین زنگ سپاس معلم در مدارس آبادان
  • ۲ شهید گمنام در آستان مقدس مسجد جمکران آرام می‌گیرند
  • زنگ سپاس معلم در مدارس خراسان شمالی طنین انداز شد
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود